NYHEDER

28/6-2019

TÖLT 4 – uundværlig i sommerkufferten eller hestetraileren!

Uddrag TÖLT 4 . Forsidefoto: Henrik Bjerregrav.

 

Det´ sommer – Tag TÖLT med i feriekufferten. Eller nyd magasinet i hestetrailerens kølige skygge.

 

Tjek postkassen dagligt! Magasinet ligger der meget snart. Det venter bare på, at du henter det og folder det nænsomt ned blandt badetøj eller ridebukser. Måske skal du på sommerferie med din hest? Ganske aktuelt fokuserer TÖLT denne gang på adgang til ridning i naturen.

Uddrag Tema TÖLT 4. Foto: Kristina Christensen.

 

TÖLT kan læses af alle med abonnement? Køb dit lige her

 
Redaktør Tina Andersen præsenterer magasinet i sin leder under overskriften:

“Heste fortjener at blive forstået”

Den fortsætter sådan her (i uddrag) :

“Heste fortjener at blive forstået. Sådan siger Danmarks eneste forsker i heste, og bedre kan det vel næppe siges. Janne Winther Christensen nøjes ikke med at skrive videnskabelige artikler, stille sig til rådighed for pressen og formidle hesteforskning, så det er til at forstå. Nej, hun insisterer på at tage sig tid til at besvare almindelige hestefolks henvendelser. Fordi heste fortjener for at blive forstået, og hun brænder derfor for at fortælle, hvorfor de reagerer, som de gør. Hvad deres behov er. Og hvordan vi, der holder dem, kan skabe det bedst mulige hesteliv for dem. Mød hende i ’Tæt på’.

Uddrag Tæt på Janne Winther Christensen Tölt 4. Foto: Kristina Christensen

TÖLT ser på bedækningsmetoder i fotoreportagen ’Hesten i glimt’.

 

Uddrag Fotoreportage TÖLT 4. Foto: Henrik Bjerregrav.

 

Uddrag Tema TÖLT 4. Foto: Kristina Christensen

Vi tuner denne gang også ind på vores muligheder for at ride i naturen og det politiske arbejde, der ligger bag. Mange af os skænker det måske ikke en tanke, men den indsats gør en forskel. Og det nytter at organisere sig og ytre sig i flok. En nyere udfordring for vores adgang til naturen er de naturområder, der bliver indlemmet i storfolde med naturplejere som græssende køer, heste og får. For når vi hegner naturen ind, hegner vi så folk ude?

Ridespor-Danmark.dk er sat i verden for at forbedre vores muligheder for både at ride trygt i naturen og få kendskab til flest mulige, lovlige rideruter over hele landet. Få mere at vide i dette nummers tema.

Uddrag Stafetten med Rune Svendsen TÖLT 4 2019. Foto: Tina Andersen.

Få en masse andet at vide i magasinets øvrige artikler blandt andet om en humoristisk hestenørd, hvis barndomskat på forunderlig vis blev midlet til en islandsk hest. Og om konditionstræning af din hest, der, uanset hvor hårdt den trænes, ikke kan øge iltindtagelsen. Derfor bliver iltoptagelsen let en flaskehals for heste, hvis luftvejene ikke fungerer optimalt, fx hvis de får en luftvejsinfektion eller lider af allergi.

Heste fortjener at blive forstået. Og vi hestefolk fortjener saftsuseme også at forstå hesten. Selv øver jeg mig dagligt.”

TÖLT ønsker dig en rigtig god sommer!