NYHEDER

18/12-2019

TÖLT: Der findes ikke problemheste!

Januars udgave af TÖLT er netop gået i trykken. Det betyder, at magasinet lander i postkasserne landet over først i det nye år.


Hestevelfærd og hesteadfærd går hånd i hånd

Indholdet i denne udgave af TÖLT demonstrerer endnu engang, hvordan hestevelfærd og hesteadfærd går hånd i hånd.

Redaktør Tina Andersen indleder sin leder med at skrive:

“De adfærdsreaktioner, hesten har, er forårsaget af mennesker. Det er menneskers uheldige håndtering af hesten, som gør, at vi har problemer med den. Sådan lyder det måske vigtigste budskab i dette nummers tema. Et nummer der også sætter fokus på indlæringsteori, og på hvordan vi starter træningen af heste, så de kan holde til det”

Uddrag TÖLT 1, 2020. Tema “Problemheste”. Foto: Sasha Nellemose Sash Arts.

 

Læs også:

  • Forsker i hesteadfærd Janne Winther Christensens miniguide til indlæringsteori. Det lyder måske tørt, men det er det ikke. Janne er konsekvent konkret og strøer om sig med meningsfulde eksempler.

 

  • Dyrlæge Sara Mikkelsens konkrete råd ud fra et dyrlægefagligt perspektiv til, hvordan vi optimalt starter træning af ungheste og heste, der har haft en længere enten aktiv eller passiv pause.

 

  • Rideterapeaut og B-instruktør Helle Rohdes ’Træneren’, der denne gang, handler om den ramme, vi rider eller tilstræber at ride i, således vi hjælper hesten til bedre velfærd og adfærd ved selv at forstå, hvad der skal til og være tydelige i vores beskeder, så hesten kan være i sin komfortzone det meste af tiden.

 

 • Hvad handler det om, når avlsmålene står til revidering? Ved FEIF-konferencen i januar 2020 stiller Island i samarbejde med FEIF’s avlskomité forslag til en revidering af avlsmålene for den islandske hesterace.

   

  Som noget nyt præsenterer vi denne gang ”Her i vores klub…”, hvor vi henover en række numre vil zoome ind på lokalklubber under Dansk Islandshesteforening. Fortæl os endelig, hvorfor vi skal besøge netop DIN klub?

  Uddrag TÖLT 1, 2020. Dyrlæge Sara Mikkelsens artikel om træningsopstart.

   

  Rigtig godt nytår og god læselyst!

   


  Sådan bliver du TÖLT-læser – og får udgivelser fra 2019 med

  Nye DI-hovedmedlemmer, der tegner et