NYHEDER

27/8-2019

TÖLTs septembernummer 2019 – et vildt magasin!


Snart lander TÖLTs september-nummer hjemme hos dig! Glæd dig til et vidtfavnende og mega-varieret magasin som afspejler den alsidighed, der er så kendetegnende for den islandske hest!

Af Kristina Christensen

Tema: Akademisk ridekunst
På temasiderne stiller TÖLT skarpt på begrebet akademisk ridekunst – hvad det er, og hvordan det giver mening at uddanne hesten efter principper fra renæssancens rideakademier.

Redaktør Tina Andersen skriver i sin indledning: “Vi undersøger, hvad Akademisk Ridekunst er og kan i dag og interviewer vor tids genskaber og fortolker af den akademiske ridekunst Bent Branderup og den fremmeste islandshesterytter inden for akademisk ridekunst Katrine Buur”

Uddrag TÖLT 5 2019.

I magasinets leder deler Tina Andersen desuden sin begejstring for de mange steder, som september-nummeret tager sine læsere med hen:

“Det her er altså et vildt magasin! Vi er både til DM og VM og tilbringer en hel dag i Kompedal..”

Under DM møder TÖLT en rigtig multikunstner og knoklertype. Det siger han i hvert fald om sig selv – ham Søren Madsen, hvis far lærte ham, hvordan man bliver en god hestebonde. I dag fører han familiens gård og glæden ved islandske heste videre i barndomshjemmet Debelmose.

I artiklen ”I den røde landsholdsjakke”, møder TÖLT to landsholdsryttere, der deler tanker og taktik før, under og efter VM 2019.

Og så vil stemningen af fællesskab og samvær omkring islandske heste formentlig også sprede sig hos dig, når du oplever den flotte fotoreportage fra Dansk Islandshesteforenings aktivitetsuge i Kompedal.

Uddrag TÖLT 5 2019. Foto: Patty van der Kaaij

 

Læs desuden om…

  • Udsyn og udsigt hos avlerne på Auðsholtshjáleiga
  • Fokus på forskning i floksammensætningens betydning for trivsel
  • Seniorhestens behov og velbefindende
  • Leg og kommunikation i naturen.
  • Førstehjælpskurser både for vores og hestenes skyld
  • Mød formand for avlskomiteen Rune Hansen, der fortæller om gåsehud og gejst i arbejdet for avlsfremgang i Danmark.

 

Sådan bliver du abonnent

Dansk Islandshesteforening udgiver 6 gange årligt magasinet TÖLT. Et stærkt koncept i indhold, design og oplevelse. Efter relanceringen i 2016 fremstår magasinet som et endnu mere aktuelt magasin for ALLE, der elsker islandske heste og den kultur, der knytter sig til racen.

Det nye magasin har endnu mere bredde. Fra at skrive til medlemmerne af foreningen om foreningens aktiviteter – udvider TÖLT konceptet til at være hele branchens magasin. Vi skriver til alle – om hverdagen, interesserne, fagligheden, udfordringerne og livet omkring den islandske hest. Magasinet har som målsætning at give ny viden, perspektiv og inspiration, samt være kulturbærende i forhold til den islandske kultur, som hesten er rundet af.

360 kr. DI-medlemmer – køb her
485 kr. Lokalklub-medlemmer – køb her
600 kr. Alle andre + udland – køb her