NYHEDER

8/5-2018

Turbotølt med havudsigt!

Blokhus strand – flot kulisse for DRL-stævne i gæðingakeppni!

Foto: Venligst udlånt af Jørgen Aabo, Aabo Foto.

Sammen med den forholdsvis nystiftede DI-lokalklub ASKA blev foreningens ophavskvinde, Frederikke Kjærgaard Aabo´s drøm om islandsk hestepower ved havet til virkelighed i et stort DRL-stævne i gæðingakeppni i weekenden.

ASKA holder normalt til i Aarhus Syd-området. Men for en enkelt weekend drog gode kræfter fra klubben nordpå. Nærmere bestemt til en stor bred sandstrand nær Blokhus by i Nordjylland. Her stod frivillige fra de to nordjyske DI-lokalklubber Hekla og Tvistur klar til at hjælpe med salg af mad samt assistance til højtalere/lyd og Icetest.

– Vi har mødt enorm stor opbakning, og jeg er meget glad og taknemmelig, lyder det fra Frederikke, der i øvrigt er ved at uddanne sig som gæðingakeppni-dommer gennem DI.

-Der var omkring 75 ryttere til start. Heklas junior- og ungeteam hjalp med cafeteriasalg, og fra Tvistur var hjælpen til teknik og lyd uundværlig.

Foto: Venligst udlånt af Jørgen Aabo. Aabo Foto.

Også Jammerbugt Kommune bakkede op om stævnet, idet ASKA og Frederikke fik ja til at gennemføre et stævne på stranden. Desuden har både Jammerbugt kommune, Blokhus Turistforening og lokale medier allerede nu vist interesse for om stævnet kommer igen i 2019

-Det forstår jeg godt, siger Frederikke, der fortæller, at islandske heste på stranden var noget af et tilløbsstykke.

–Vi satser på, at der kommer et stævne igen i 2019. Der var mange ikke-kendere af vores heste for at kigge på, så det trak afgjort folk til stranden og gav opmærksomhed. Og så var vi jo også heldige med, at omgivelserne og ikke mindst vejret var med os, afslutter hun.

Du kan se flere flotte billeder på Aabo Fotos Facebookside lige her

/KC