NYHEDER

10/5-2023Forfatter: Kristina

Velkommen til vores nye landstræner

Af Eliteudvalget

Vi er stolte over at kunne fortælle, at Eliteudvalget har indgået et samarbejde med en af de bedste og dygtigste trænere, Anton ”Toni” Pál Nielsson. Toni skal fungere som landstræner for det landshold, der skal til VM i Holland i år.

Det er en opgave, Eliteudvalget har arbejdet på længe og har haft eliterytterne med på råd omkring. I starten af 2023 afholdte vi et kursus med Toni for eliterytterne, så vi kunne få deres input til, om vi skulle forsøge at få et samarbejde på plads.

Det blev et rungende JA fra eliterytterne, og vi er glade for, at det også blev et JA fra Toni.

Vi er sikre på, at det vil styrke vores landshold endnu mere. Vi har i forvejen nogle virkelig stærke ekvipager, både når det gælder seniorer, men også vores ungryttere. Det vil helt sikkert kunne ses og mærkes til VM 2023.

Toni kommer til DM i Svendborg, hvor han vil overvåge både udtagelser og finaler, og han skal bl.a. samarbejde med udtagelsesudvalget om udtagelse af det danske landshold. I starten af maj afholdte vi endnu et kursus med Toni, og igen i juni afholder vi en landsholdssamling for eliterytterne. I midten af juli vil Toni samle landsholdet til en sidste intensiv landsholdssamling inden VM.

Toni deltager til VM sammen med landsholdsledelsen, der består af to stærke profiler, Karen B. Rasmussen og Eyvindur Hrannar Gunnarsson (i daglig tale kaldet Hrannar).

Fakta om Toni:

Toni red sit første stævne i 1978. Han er uddannet hestetræner og rideinstruktør på Hólar i 1997 samt B Instruktør i FT (Félag Tamningarmanna).

Sammenlagt har Toni undervist på Hólar i over 20 år. Toni har været træner for det islandske landshold to gange samt tidligere landstræner for Østrig og Sverige. Derudover har Toni arbejdet med mange topryttere igennem tiden og været cheftræner på det velkendte stutteri Fet i Island.

Fakta om Karen:

Holdleder for sporten hedder Karen B. Rasmussen. Som aktivt medlem af foreningen siden 1971 bringer hun en solid erfaring med sig. Karen har tidligere repræsenteret Danmark ved både NM, EM og VM som rytter og landsholdsleder i både sport og avl.

I en periode virkede Karen som landsholdsleder i UK, men vendte tilbage til det danske hold i 2015.

Karen var i en årrække en af drivkræfterne bag den danske instruktøruddannelse og den internationale feif matrix for instruktører. Selv er hun uddannet FEIF level 2 instruktør.

Karen er desuden uddannet arkitekt fra det Kongelige danske Kunstakademi og arbejder til daglig som chefkonsulent i Lyngby-Taarbæk kommune. Hjemme på adressen står et par rideheste, som i virkeligheden er det allervigtigste i dagligdagen.

Fakta om Hrannar:

Eyvindur Hrannar Gunnarsson er født og opvokset i Island på et af Islands mest succesfulde stutterier, Auðsholtshjáleiga. Hrannar deltog i VM i 2009 med sin hjemmeavlede hingst, Kjarni frá Auðsholtshjáleigu, som blev verdensmester i 6 års klassen.

Hrannar har været aktiv som både bestyrelsesmedlem og formand for flere foreninger i Island i både sport og avl og har bl.a. været formand for både den islandske pasklub og for avlsforeningen på Sydlandet.

Udover at have deltaget til de islandske mesterskaber og landsmót, har Hrannar også fra helt ung været en aktiv sportsudøver på eliteniveau i håndbold.

Hrannar kom til Danmark i 2018 og bor i dag med sin kone og deres datter på Sjælland. Han sidder i dag i avlskomiteen i Dansk Islandshesteforening og i udtagelsesudvalget og udover sin dommeruddannelse i gæðingakeppni fra Island, er han også uddannet sportsdommer.

Hrannar var med til NM i Finland 2022 som landsholdsleder og glæder sig til sammen med Karen at udgøre landsholdsledelsen for både avl og sport til VM i Holland 2023.

Fra venstre: Karen Birgitte Rasmussen, Anton ”Toni” Pál Nielsson og Eyvindur Hrannar Gunnarsson.

Eliteudvalget skylder også at takke en række sponsorer, der har gjort det muligt at finansiere alt dette.

  • Dansk Islandshesteforening – via sponsorat fra Dansk Hesteforsikring og St. Hippolyt
  • FOCUS
  • Kjarni Islandshesteklub
  • CG Consulting
  • Pyttur, Ordrupdal Rideklub
  • Rationel Staldinventar
  • Prospectu
  • Kai Nielsen Fond