NYHEDER

13/6-2018

Vikingernes hest indtager Dyrskuepladsen i Odense

Fine vikinger venter ved Det Fynske Dyrskue i den kommende weekend.. Foto: Det fynske dyrskues officielle facebookside.

Knapt nok har støvet lagt sig fra Roskilde Dyrskue før Det Fynske Dyrskue i den kommende weekend løber af stablen. Et rekordstort antal islandske heste er tilmeldt i år, hvor Dansk Islandshesteforening fejrer 50 års jubilæum. De tre race- og showkoordinatorer Lone Fischer, Charlotte Elman Handberg og Pernille Janbæk Jørgensen får travlt, når hele 45 heste stiller til bedømmelse fredag formiddag.

Der pyntes op med det islandske flags farver og roll-ups om DI. Foto: Pernille Janbæk Jørgensen.

-Der har i år været ekstra stor interesse for dyrskuet, og vi har foruden en hel del gengangere fra tidligere dyrskuer også mange nye udstillere med. Vi er vildt glade for den store opbakning og glæder os til at vise vores race frem. Grundet DIs jubilæum gør vi lidt ekstra netop i år. Udover vores flotte jubilæumsshow, de flotte vikingedragter, som udstillerne selv har hjulpet til med, så markerer vi det også med hyggelig fællesspisning lørdag aften. Den byder på overraskelser for vores udstillere, fortæller Pernille.

Fordelingen af de 45 udstillede heste er:

  • Følhopper – 1 stk. (desværre udeblivende pga. for sen foling)
  • Goldhopper – 19 stk.
  • 3 års hopper – 1 stk.
  • 2 års hopper – 1 stk.
  • 4 års og ældre vallakker – 16 stk.
  • 3 og 2 års vallakker – 4 stk.
  • Samling – 1 samling efter stamhoppen Freyja fra Akureyri

Foruden bedømmelsen af alle heste fredag formiddag kan de islandske heste også opleves i det officielle åbningsshow fredag kl. 12.00, hvor 6 ekvipager viser den frem.

-Lørdag kl. 9.40 og søndag kl. 10.55 kan man i Store Ring opleve Den Islandske Hests Jubilæumsshow, hvor vikingerne kommer buldrende i et brag af et show. Foruden vikinger til hest vil man også opleve en stor flok børn og unge – ligeledes i det fineste vikingetøj. Showet lægger vægt på racens kunnen og ikke mindst dens alsidighed, og man får derfor set hesten som både konkurrence-, alrid-, familie- og avlshest. Det bliver et brag af en fest og vi sender slutteligt hestene ud af Store Ring i fuld fart, afslutter Pernille.

Du kan finde mange flere oplysninger på Det Fynske Dyrskues hjemmeside og på racens officielle Facebookside “Det Fynske Dyrskue 2018 – Den Islandske Hest”

Kommer du på Det Fynske Dyrskue finder du vikingernes hest i stald 12 og 13.

/KC