NYHEDER

9/8-2019

VM 2019: Verdens bedste tøltere åbner weekenden

Danmark havde fem ryttere med i feltet, der fredag red om finalepladser i T1 – klassen med verdens bedste tøltere

Af Kristina Christensen

Det var ikke kun solen, der sørgede for at VM-pladsen i Berlin fredag d. 9. august var hot! Synet af verdens bedste tøltere fyrede godt op under publikum, der dagen igennem klappede og hujede fra tilskuerpladserne. T1 fyldte dagens program godt ud. Og afsluttede den med dansk power i pas!

For det danske landsholds vedkommende var det ungrytter Catharina Smidth og Nökkvi fra Ryethøj der først indtog VM banen med at ride B-finale i T.2.

Derefter gjaldt det T.1, hvor Danmark stillede med fem ryttere til start:

Sarah Rosenberg Asmussen og Baldur vom Hrafnsholt, Søren Madsen og Skinfaxi fra Lysholm, Hans-Christian Løse og Vigdis fra Vivildgård, Frederikke Stougård og Börkur frá Sólheimum samt Kristine B. Jørgensen og Týr frá Þverá II.

Danske finalepladser i T1

Hans Christian red et sikkert program på Vigdis fra Vivildgård, der bragte ham i A-finalen i T1. Foto: Andreas Hejndorf.

Hans Christian Løwe red et sikkert program på Vigdis fra Vivildgård med op til 9,5 for hurtig tempo tølt! Det var lige før, man holdte vejret undervejs. Det var virkelig en intens publikumoplevelse at se parret danse sammen i langsomt tempo tølt for derefter at skrue tempoet op til max banen rundt i hurtig tempo tølt! Ekvipagen beholdte dagen igennem sin placering i toppen af udtagelsesridtene, og sidst på eftermiddagen lå det helt fast – der skal heppes på Hans Christian og Vigdis i A-finalen i T1 på søndag!

Frederikke Stougård og Börkur frá Sólheimum skal ride B-finale i T1 lørdag formiddag. Kommer du og støtter op om de danske ryttere?

Fredag slutter for fuld skrue

Thomas Rørvang og Toppur frá Skarði. Foto: Andreas Hejndorf

Thomas Rørvang og Toppur frá Skarði sluttede en varm dag af med at placere sig som nr. 2 i P1 med tiden 22,35 sek. efter 1. og 2. gennemløb. 3. og 4. gennemløb afvikles lørdag morgen. 

Sulten efter mere VM 2019 stof?