NYHEDER

16/3-2020

World Toelt 2020 – gode glimt at se tilbage på

Hvert år inviteres Dansk Islandshesteforenings sportskomité til at sætte et hold, der skal forsvare de rød/hvide farver ved World Toelts Youth Match. Fra venstre: Henriette Hindbo på Silfurgeisli frá Fellskoti, Nanna Lanzky Otto på Ondrun fra Bøgegården, Sarah Rosenberg og Caroline Marcker Christiansen. Foto: Marius Mackenzie

 

Årets World Toelt blev gennemført i dagene d. 21.-22. februar i Odense Congres Center. En række indtryk herfra kan være en glæde at se tilbage på i denne tid, hvor mange islandshesteevents desværre aflyses. 

Af Kristina Christensen

World Toelt er et indendørs 2-dages event med sportskonkurrencer og shows, der skifter mellem hinanden.

For 13. år i træk mødtes et internationalt felt af ryttere og heste i Odense i weekenden d. 21-22. februar for at dyste om præmier og skabe oplevelser for danske og nordeuropæiske islandshestefans.

Tilfreds med højt niveau i sportskonkurrencerne
Arrangør Bo Hansen fortæller, at han især er tilfreds med, at publikum fik et ekstraordinært højt niveau at se i sportskonkurrencerne.

Tætte tætte ridt i A-finalen i T1. Sys Pilegaard og Abel fra Tyrevoldsdal red sig til en samlet 2. plads med karakteren 8.89. 1. pladsen gik til verdensmesterekvipagen Jóhann R. Skúlason og Finnbogi frá Minni-Reykjum, som red sig til karakteren 9,05. Foto: Marius Mackenzie

-Vi så mere end ti heste, der fik over 6,60 i karaktergennemsnit i både fir- og femgang. Bedømmelserne tæller ikke på ranglisterne og World Toelt er ”kun” et show. Men de udenlandske rytterne synes, det er sjovt at være her, for omgivelserne i Odense med hotel ved siden af staldene, lægger op tre dages indendørs hygge i februar, hvor mange kan være sammen med deres heste og venner. Måske er det omstændighederne her, der gør, at man ikke er nervøs i forbindelse med bedømmelser, men i stedet har det hyggeligt og arbejder sammen, siger Bo Hansen.

Stutterisamlingen fra Stutteri Teland blev vist af fire letpåklædte herrer samt Steffi Svendsen og Sys Pilegaard. Foto: Marius Mackenzie

Letpåklædte ryttere i arenaen
I forhold til at arbejde sammen, var det netop hvad Steffi Svendsen fra Stutteri Teland havde gjort med en håndfuld ryttere op til Telands stutterishow uden at Bo Hansen vidste det.

Udover sportskonkurrencer bød årets World Toelt således også på et underholdende og løssluppet indslag.

-Et sjovt og uventet indslag, som afspejler en tillid, som deltagerne viser eventet, mener Bo Hansen. Han var ikke selv klar over, at der kom halvnøgne ryttere i arenaen.

-De, der har deltaget her i mange år véd, at så længe det handler om, at vi skal opleve rigtig gode heste, så må man gøre stort set, hvad man vil. Det giver en masse engagement, som igen gør, at folk tør bibringe showet med skøre idéer. Jeg tror, det er dén slags, der får både deltagere og publikum til at komme igen.

To DI-Avlspriser uddelt
Avlskomiteen i Dansk Islandshesteforening  uddelte pokaler til to af de heste, der i 2019 modtog FEIFs afkomspræmiering: Garri frá Reykjavík og Jarl frá Miðkrika.

Ejerne modtog dem af formand for Dansk Islandshesteforenings avlskomité, Rune Hansen.

 

Jóhann Rúnar Skúlason th. modtog Garri frá Reykjavíks pokal af Rune Hansen. Foto: Marius Mackenzie

 

Afkomssamling efter Garri frá Reykjavík. Fra venstre: NO2013116130 Harekur fra Stugudal og rytter: An-Magritt Hegstad, SE2010101483 Hreyfill fra Skaneyland og rytter Mette Lund Lindberg, DK2009100800 Liður fra Slippen og rytter Manon de Munck, DK2009200141 Bylgja fra Frón og rytter Fabienne Zimmermann, DK2006107673 Kiljan fra Katulabo og rytter Birgitte Simoni samt DK2013100464 Greifi fra Slippen og Stina Larsen. Foto: Marius Mackenzie

Garri er 22 år, og har ikke mindre end 536 afkom. Jarl frá Miðkrika har 321 afkom.

Til World Toelt 2020 blev han fremvist af Katrine Skrubbeltrang sammen med tre af hans forholdsvis unge afkom: DK2014200588 Klassik fra Teland, DK2014100626 Kandis fra Teland og DK2014200478 Skvisa fra Rendborg.

Fra venstre Anne Mette Ullitz Nielsen, der vandt en bedækning ved Jarl frá Miðkrika for bedste selfie-billede, Katrine Skrubbeltrang til hest og én af Jarls ejere, Bent Skrubbeltrang th. Foto: Marius Mackenzie

 

Tv. Rune Hansen og th. Jarl frá Miðkrika med rytter Katrine Skrubbeltrang. Foto: Marius Mackenzie

 

Katrine Skrubbeltrang vinker fra ryggen af Jarl frá Miðkrika. Foto: Marius Mackenzie

Danske ungryttere red i Youth Match

De unge danske ryttere placerede sig på en 2. plads i Youth Cup ved World Toelt 2020. Foto: Marius Mackenzie

Der skal lyde et tillykke med 2. pladsen til de danske ryttere, der dystede mod et tilsvarende svensk og hollandsk team i følgende klasser:

T1: Henriette Hindbo – Silfurgeisli frá Fellskoti

T2: Caroline Marcker Christiansen – Dökkvi fra Kleiva

V1: Sarah Rosenberg – Fjóla fra Jór

F1: Nanna Lanzky Otto – Ondrun fra Bøgegården

 

Du kan se alle resultater fra World Toelt her

Worldtoelt har eventaftale med Dansk Islandshesteforening.