FEIF Level 1 instruktør
Det er Dansk Islandshesteforenings målsætning at uddanne rideinstruktører, der kan fungere i lokalklubberne og på nationalt niveau.
De uddannede instruktører skal være i besiddelse af gode faglige kompetencer indenfor grundridning, gangartstræning, hestehold og horsemanship.
At uddanne kvalificerede Level 1-instruktører, som formår at undervise begyndere samt let øvede ryttere på faglig korrekt, pædagogisk og didaktisk vis med hestens velfærd som prioritet.
Level 1-instruktører er kvalificerede til at undervise og eksaminere i DI´s ryttermærke 1-3.
At kursisten erhverver grundlæggende kendskab til ridelære, undervisningspædagogik, gangartslære, rytterens sæde og indvirkninger, ligesom de selv skal være gode ryttere.
Derudover skal kursisten have godt kendskab til hestens adfærd og læring, pasning og velfærd samt forståelse for korrekt fysiologisk træning og hestens biomekanik.
Kursisten deltager på kurset med egen hest. Kurset består af to separate kursusgange af hver fire dages varighed med tre måneders interval.
Kursisten skal være en habil rytter samt have erfaring med undervisning af hold. Både under kurset og til eksamen rider kursisten på egen hest, som vedkommende selv har trænet.
Det skal være den samme hest under hele forløbet. Hesten skal være lydig, i god balance fysisk og mentalt, kunne de elementære øvelser og tølte i ren takt.
Level 1-instruktørkurset indeholder en intensiv og udvidet gennemgang af undervisningsmetodik samt grundridning og gangartsridning i teori og praksis. Der vil ligeledes være undervisning ved gæstelærere. Der vil både være egen ridning og undervisning af elever.
Som eksamineret Level 1-instruktør kan man undervise nybegyndere og letøvede ryttere i grund- og gangartsridning. Level 1-instruktørkurset forbereder kursisten på den kommende eksamen, der ligger tre måneder efter sidste kursusdel.
Teoretisk viden: Det forventes at kursisten på forhånd har en stor viden inden for hesteadfærd, fysiologi, anatomi, træning og indlæring. Det forventes at kursisten på forhånd kender til lovgivning om hestehold, sygdomsforebyggelse, skoning og korrekt fodring.
Ydermere forventes at kursisten har godt kendskab til den islandske hests fem gangarter, gangartsfejl og træning af disse. Kursisten skal have bestået Aspirantkursets skriftlige eksamen.
Praktisk erfaring: Kursisten skal have flere års erfaring med ridning af islandske heste, samt have bestået Aspirantkursets rideeksamen.
Kursisten eksamineres i en praktisk rideeksamen, en praktisk undervisningseksamen, en skriftlig eksamen samt en teoretisk mundtlig eksamen. Se beskrivelse af eksamen i dokumentet nederst på siden..
Eksaminer afholdes tre måneder efter anden kursusdel.
Kurset afholdes skiftevis på Vilhelmsborg og på Landbrugsskolen Sjælland ved Lejre.
Kurset består af teoretisk undervisning og praktisk rideundervisning af udefrakommende elever, rideundervisning fra uddannede instruktører på kursistens egen hest, arbejde fra jorden og longering af hesten samt mundtlige fremlæggelser af teoretiske emner.