Ryttermærkeuddannelsens formål
Formålet med Dansk Islandshesteforenings Ryttermærker er at lære nye ryttere i sporten, uanset alder og niveau, om god og sikker håndtering af heste fra jorden og på hesteryg.
De overordnede mål for ryttermærkerne er:
-
- at rytteren kan omgås og ride hesten sikkerhedsmæssigt og etisk forsvarligt
-
- at rytteren mødes med andre ligesindede i sporten og bliver en del af et fællesskab omkring den islandske hest
- at rytteren får en kontinuerlig uddannelse på et fagligt korrekt grundlag og et godt fundament til videre udvikling i sporten
Tilrettelæggelse og indhold
DI’s ryttermærker består af, indtil videre, 2 mærker som tages i numerisk rækkefølge. De to mærker giver tilsammen rytteren et solidt fundament og en forståelse for hestehold, håndtering og ridning af den islandske hest.
Alle ryttere, uanset hestens niveau og kapacitet, kan derfor gennemføre Ryttermærkerne.
Ryttermærkerne består delvist af teoretisk undervisning samt en teoretisk prøve gennem Dansk Idrætsforbunds e-læringsplatform. Dertil kommer den praktiske undervisning, hvor de teoretiske emner bliver gennemgået i praksis.
Den praktiske undervisning varetages udelukkende af uddannede FEIF Level 1, 2 eller 3 -instruktører.
Den anden del af ryttermærkeprøven består af en praktisk prøve. Her skal rytteren vise de færdigheder, som er gennemgået delvist gennem det teoretiske materiale i e-læringen og delvist gennem den praktiske undervisning hos ryttermærkeinstruktøren.
Ryttermærke 2 bygger oven på Ryttermærke 1, og det er derfor vigtigt, at rytteren har bestået både den teoretiske og praktiske del af Ryttermærke 1, før Ryttermærke 2 påbegyndes.
Praktisk undervisning
Udformningen af den praktiske undervisning og den praktiske prøve varierer. Der er mulighed for vidt forskellige løsninger alt efter om rytterne er meget unge begyndere, garvede hesteejere, efterskoleelever eller noget helt fjerde. Undervisningen kan foregå i alle mulige sammenhænge, hvor der er et islandshestefællesskab.
Pris
Prisen for at tage et ryttermærke kan variere alt efter hvordan den praktiske undervisning tilrettelægges.
Det teoretiske materiale er gratis tilgængeligt for DI-medlemmer. Det koster 100,- at få adgang til det teoretiske materiale for ikke-medlemmer. Ikke-medlemmer skal overføre kr. 100,- til DIs mobilpay nr 94325 med teksten “Ryttermærker” og anføre sit navn. Dette skal være gjort, inden de kan få adgang til det teoretiske materiale.
Tilmelding og registrering
Tilmelding til ryttermærkeundervisning kan ske gennem en lokalklub eller direkte til en ryttermærkeinstruktør (se liste med ryttermærkeinstruktører HER).
Vil du gerne arrangere et ryttermærkeforløb – så se HER
Kontakt
uddannelse@islandshest.dk
/opdateret d. 13.10. 2020