VORES NATUR: Vil du være turleder på en ridetur i en af Danmarks 16 naturperler?

Kan du arrangere og gennemføre sjove, sikre og hensynsfulde rideture i naturen, der hjælper flere ryttere ud i naturen?

 

Af Kristina Christensen

/Opslået første gang på islandshest.dk d. 16/3 2020

//Opdateret d. 2.4. 2020: Som følge af de restriktioner Coronavirus har givet, bliver vi af hensyn til planlægningen, nødt til at udskyde de herunder annoncerede workshops.  Der vil komme en endelig udmelding omkring ny dato efter påske. 

Der vil således ikke blive tale om at vi aflyser, hverken workshops for turlederne eller turene i relation til Naturstafetten, men blot en udskydelse. 
Vi er derfor stadig meget interesseret i at få tilmeldinger til workshops frem til den 14. april, både fra klubber, ridelaug og andre med interesse i at arrangere ture.  Se herunder.

 

Rideture i Vores Natur 2020
Ridespor Danmark, Dansk Islandshesteforening og Dansk Rideforbund ønsker at sætte fokus på gode rideruter i Danmark og på ridning som en sund, aktiv og naturnær måde at færdes i naturen på.

Ridespor Danmark har fået støtte fra Vores Natur til at kvalificere turledere og få 500 ryttere på tur i Naturperlerne, der er en del af Naturstafetten.

Du kan blive en del af den store gruppe af frivillige turledere i ridelaug og i klubberne, der vil arrangere og gennemføre sjove, sikre og hensynsfulde rideture i naturen og hjælp flere ryttere ud i naturen. Se lidt længere nede i teksten hvordan.

Hvad er Vores Natur?
Vores Natur vil skabe formidlings- og aktivitetstilbud over hele landet, der giver ny viden om Danmarks natur, nye oplevelser med Danmarks natur og nye muligheder for at tage aktiv del i naturen.

Vores Natur er et partnerskab mellem Naturstyrelsen, Friluftsrådet, De Naturhistoriske Museer og DR. Sammen har de sat sig for at invitere alle danskere ud i naturen til et mylder af aktiviteter og ture. Det er et mål for partnerskabet bag Vores Natur, at flere mennesker får glæde og gavn af den danske natur.

En god turleder – er det dig?
Der vil blive afholdt workshops, der understøtter og kvalificerer turlederne til at planlægge og lede rideture i klubber og ridelaug. Deltagelse i workshops er gratis. Læs meget mere information på linket herunder og vær obs på tilmelding NU INDEN 14. april.

 

LÆS MERE OG TILMELD DIG HER

 

Rideturene skal afvikles i løbet af juni, juli, august og september 2020. Lokaliteterne  følger Naturstafetten som events i naturperlerne og på vejen mellem dem.

Om Ridespor Danmark
I 2018 startede projektet “Ridespor-Danmark”. Projektet er primært finansieret af Danmarks Idrætsforbund og er hægtet op på både Dansk Islandshesteforening og Dansk Rideforbund. Det overordnede formål med projektet er at forbedre natur- og motionsrytteres adgang til naturen. Du finder projektets hjemmeside lige her