Rideruter i Danmark

DI´s Naturudvalg registrerer rideruter og lokale ridespor i Danmark. Omtalen af ruten eller sporet er baseret på beskrivelser fra ryttere med lokalkendskab og ofte nævner beskrivelsen en person med særligt kendskab til ruten eller sporet. Det er en god idé at kontakte en rytter med lokalkendskab før du rider ud i ‘ukendt land’ – der kan være sket ændringer på ruten eller sporet i forhold til beskrivelsen på denne hjemmeside.

Siden her linker også til til sider, der samler flere lokale ruter, f. eks. Ride- og kørespor i Himmerland og Riderute Nordvendsyssel. Har sporet eller ruten en folder, linker vi også til den. Så kan man downloade og printe folderen og evt. kort og have det i lommen på turen. Adresser på P-pladser (arbejder vi på) er forsynet med et link til et vejkort. Ruter og spor er opført under de kommune de ligger i. Hvis sporet eller ruten går gennem flere kommuner, står det opført under alle de kommuner, som ‘huser’ en P-plads, hvor man kan ‘stige på’.

Naturstyrelsen har udgivet 14 foldere (jan ’11) med rideruter i offentlige skove. Se dem HER.

Der er særlige regler for ridning på Naturstyrelsens arealer, Østsjælland – se reglerne HER .

Får du brug for Naturstyrelsen lokalt er der en oversigt HER.

Læs her DI Naturudvalgets ‘Parole for en god ridetur’ –  husk også at have overskud til et smil og en snak om din dejlige islandske hest med andre, der er ude for at nyde naturen!

 

Region Nordjylland

 

Region Midtjylland

 

Region Syddanmark

 

Region Sjælland

 

Region Hovedstaden & Bornholm