TREC

TREC

Hvad er ridesporten TREC?

TREC stammer fra Frankrig, hvor der er en udbredt rideturisme med uddannede guider.

Disse guider skabte konkurrenceformen TREC (Techniques de Randonnee Equestre de Competition). Her er der fokus på de færdigheder, som guiderne skal bruge, når de rider med turister i naturen:

Evnen til at finde vej, veluddannede og let kontrollerbare heste, der kan rides i et tempo, der passer til terrænet. Evnen til at forcere de mange naturlige forhindringer, man kan møde i terrænet.

Dette kombineres med samarbejdet mellem rytter og hest som den absolutte drivkraft i disciplinen.

TREC er en selvstændig sportsgren

TREC kom til Danmark i 2012 og efter en tid som disciplin under Dansk Islandsheste forening og Dansk Ride Forbund, er TREC nu blevet en selvstændig sportsgren under foreningen TREC Danmark.

TREC reglementet er baseret på det internationale TREC reglement, som laves af Den Internationale hesteturismes hovedorganisation FITE (Féderation Interntionale de Tourism Equestre). Siden 1975, hvor FITE blev dannet, har organisationen stået for stævner på internationalt plan, mens nationale stævner laves af medlemslandenes organisation efter nationale reglementer i lighed med TREC Danmarks reglement.

De nationale regler for TREC kan derfor variere fra land til land. I Danmark kan der rides TREC på alle niveauer, fra begynderklasser med trækker til klasser af international sværhedsgrad.

Læs mere om komitéerne