Gangartslære

Gangartslære

Kursus i gangartslære er et online-kursus for alle. Kurset giver dig brugbar basisviden om islandshestens fem fantastiske gangarter.

Kursets formål

Langt de fleste hesteracer har tre gangarter. Islandske heste har fem!

De to ekstra gear er en af årsagerne til den islandske hests enorme popularitet. Samtidig er det udfordrende for både rutinerede og nye islandshesteryttere at definere, adskille og træne de forskellige måder, som den islandske hest kan bevæge sig på.

Med kurset ønsker Dansk Islandshesteforening at give alle islandshesteryttere, uanset niveau, en fælles basisviden omkring gangarterne og et fælles sprog, som vi kan tale sammen ud fra.

Tilrettelæggelse og indhold

Kurset er udviklet på grundlag af evidensbaseret viden. Forskning kan hjælpe os med at forstå gangarterne og træne dem korrekt. Derfor er online-kurset helt up to date.

For eksempel ved man, at en islandsk hests gangartspotentiale er forskelligt fra hest til hest og at DMRT3-genet indvirker på gangarterne, ligesom hestens biomekanik og bygning er afgørende.

Gennem korte videoklip, tekst, billeder, illustrationer og interviews med førende eksperter får kursisterne svar på spørgsmål som:

  • Hvad er en gangart?
  • Hvad er rentaktet tølt
  • Travagtig galop
  • Firtaktet pas? 

Desuden identificeres de typiske fejl ved hver gangart, og eksperter leverer gode råd og teknikker til, hvordan man forbedrer hver gangart.

Kurset er udviklet af Anne Soelberg, FEIF Level 3 instruktør og uddannelsesmedarbejder hos Dansk Islandshesteforening samt Anne-Sofie Nielsen, der også er FEIF Level 3 instruktør.

Forkundskaber

Alle kan klikke sig klogere på tølt!

Online-kurset om islandshestens fem gangarter er tilgængelig for alle islandshesteryttere på alle niveauer.

Hvad koster kurset i gangartslære?

475 kr. Ikke DI-medlem

250 kr. DI-medlem

Hvor og hvordan kommer jeg i gang?

Kurset i gangartslære skal købes via Danmarks Idrætsforbunds e-læringsportal

Læs de to vejledninger nederst på siden, inden du logger på. Du skal logge på fra en computer, ellers vises siderne ikke korrekt.

Dokumenter og filer

Læs mere om komitéerne