Foreningen

Dansk Islandshesteforening har en lang række relationer og samarbejdspartnere i ind- og udland. Det betyder, at vi i visse tilfælde må bøje os for regler, fx besluttet i FEIF-organisationen, og som bliver pålagt foreningen. Omvendt betyder det også, at Dansk Islandshesteforening har indflydelse på beslutninger, som rækker ud over foreningens grænser. Dansk Islandshesteforenings delegerede har stemmeret på den årlige FEIF-konference.

FEIF
En gruppe islandshesteentusiaster grundlagde FEIF i Tyskland i 1969. De gav organisationen navnet Föderation Europäischer Islandspferde Freunde (FEIF). I dag står FEIF for: International Federation of Icelandic Horse Associations og repræsenterer verden islandshesteorganisationer. FEIFS vison er at samle mennesker i deres passion for den islandske hest.

Det vigtigste arbejde, der udføres i FEIF er harmoniseringen af de forskellige landes bedømmelser af heste i avl og sport. Det gøres bl.a. igennem internationale dommeruddannelser, fælles regler og møder mellem landenes bestyrelsesmedlemmer.

FEIF arbejder desuden med juniorer og uddannelse på internationalt plan, og der er lavet en verdensrangliste, så sportsryttere i de forskellige lande kan sammenligne resultater. FEIF er også ansvarlig for afviklingen af verdensmesterskaberne. Læs mere om FEIF på hjemmesiden www.feif.org

Mission, Vision & Værdier

Vores mission:
– Vi samler mennesker med interesse og passion for den islandske hest.

Vores vision:
– Vi vil udbrede kendskabet til og anvendelsen af den originale renracede islandske hest med respekt for dens velfærd.

Vores værdigrundlag:

• DI respekterer og viser hensynsfuld adfærd overfor hesten, naturen, andre interessenter og hinanden.
  • Social gensidighed
  • Aktiv horsemanship