NYHEDER

22/11-2023Forfatter: Kristina

Dansk Islandshesteforening tager skarpt afstand fra de træningsmetoder, som vises på TV2´s optagelser fra Helgstrand Dressage

Det drejer sig om optagelser i programmet Operation X.

-Brug af tvang og udstyr, som det fremgik af de skjulte optagelser, har ingen plads i træningen og uddannelsen af vores heste. Det strider mod de grundlæggende principper for omgang med vores heste.

-Det gælder for alle os der, arbejder med heste, at vi skal kunne være i stand til at identificere konfliktadfærd, og afkode om hesten er tilpas i en trænings- og ridesituation.

-En hests præstation må aldrig kompromittere dens velfærd, siger Sus Ulbæk, formand for Dansk Islandshesteforening.

Dansk Islandshesteforening (DI) arbejder løbende med at forbedre danske islandshesteejeres kendskab til hestevelfærd i al omgang med hestene – træning, ridning, management. 

Det gør Dansk Islandshesteforening gennem udbredelse af den nyeste forskning på området. Gennem FEIF arbejder DI også løbende med at reducere brug af udstyr, som kan anvendes som tvang. 

F.eks. er brug af sporer og glidetøjle ikke tilladt i stævner for islandske heste, da det kan påføre hesten unødig skade og kan anvendes på måder, som fastholder hesten i en position, hvor den har svært ved at trække vejret. Det skal gerne sende et klart signal om, hvad er acceptable træningsmetoder hjemme i ridehusene.

Der er voksende forståelse for, at heste kan trænes med metoder, som ikke kompromitterer hestens fysiske og psykiske velfærd. For at udbrede viden har DI inviteret etolog, Lektor på Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab – Sektionen for Adfærd, Stress og Dyrevelfærd, Janne Winther, som forsker i hestes konfliktadfærd, til at give et oplæg om sin nyeste forskning forud for DIs Generalforsamling på lørdag. 

I de kommende måneder udruller DI et nyt hestevelfærdskursus i de 70 Lokalklubber, som er tilknyttet Dansk Islandshesteforening, for derigennem yderligere at bidrage til at styrke viden om hestens behov og tarv, og for at bidrage til at sikre, at vi i al vores omgang med hestene er opmærksom på hestens ve og vel. 

Se også: https://www.magasinettolt.dk/blog/formand-for-dansk-islandshesteforening-en-hests-praestation-maa-aldrig-kompromittere-dens-velfaerd/

De Nordiske
Mesterskaber

8.-11. august 2024 i Herning

Køb din billet med Early Bird rabat
inden d. 1. marts.

KØB BILLET HER

NM2024.dk

Læs mere om komitéerne