NYHEDER

9/4-2022

Ildsjæl i sporten modtager ”Gunnar og Marit Jonssons Tølter” til Icehorse Festival

Af Kristina Christensen

Icehorse Festival, der i disse dage afholdes i Herning, bød lørdag eftermiddag på en overraskelse, der ikke fremgik af programmet.

I pausen mellem to klasser tog Jens Iversen mikrofonen, og sammen med Katrine Langvad og Anna Magdalene Brun Hansen uddelte han “Gunnar og Marit Jonssons Tølter” til en vaskeægte ildsjæl i islandshestesporten.

Én af dem i kulissen, som vi sjældent ser på Livestream eller på ovalbanen, men som er en utrolig vigtig brik i det puslespil, der kaldes stævneafvikling.

Til lyden af et klappende og piftende publikum blev næstformand i DIs sportskomite Trine Winther kaldt frem fra Icehorse Festivals stævnesekretariat og ud på ovalbanen. Det var hun tydeligvis ikke forberedt på, så der faldt – helt forståeligt – en tåre eller to.

”Gunnar og Marit Jonssons Tølter” er en bronzestatue stiftet efter Gunnar Jonssons død i september 2020 efter ønske fra familien Jonsson. Fra venstre Trine Winther med Tølteren i hænderne, Jens Iversen, Katrine Langvad og Anna Magdalene Brun Hansen.

Om Trine Winther sagede Jens Iversen på vegne af komiteen:

“Trine er utrættelig, ihærdig, megaflittig og ekspert i Rules and Regulations.

Hun har en kæmpe berøringsflade i DI og er superansvarlig. Hun er overalt, har sin næse i alt, og man skal stå meget tidligt op, hvis man skal følge med hende.

For eksempel kan nævnes:

-Hun er en del af FEIF Office i forhold til VM

-Hun har været næstformand i sportskommiteen i mange år

-Hun er meget aktiv i Saga Svendborg både i det daglige og som stævnearrangør

-Hun er dommer

-Hun er med i arrangørgruppen af DM år efter år

-Og hun er også selv aktiv rytter”

 

 

Bagefter fik Trine masser af kram – her af Theresa Meldgaard i Icehorse Festivals stævnesekretariat, hvor stævneafviklingen fortsatte:

– Jeg anede virkelig intet om det her, så det kom fuldkommen bag på mig. Jeg vil gerne sige tusind, tusind millioner tak. Jeg er meget beæret og stolt. Jeg er meget overvældet over, at der er andre har tænkt på mig, lød det fra en rørt Trine.

 

 

Fakta om Gunnar og Marits Jonssons Tølter
Gunnar Jonsson var medstifter af Dansk Islandshesteforening. Efter hans død var det familiens ønske, at de, der ønskede at sende blomster, i stedet støttede financieringen af ”Gunnar og Marit Jonssons Tølter”.

Finansiering af Tølteren skete således ved bidrag indgået på særskilt konto hos Dansk Islandshesteforening i anledning af Gunnar Jonssons bisættelse lørdag d. 3/10 2020.

Statuen af Tølteren uddeles til et medlem af Dansk Islandshesteforening, der som rytter, avler eller instruktør i særlig grad har gjort sig fortjent til en anerkendelse for sine kvalifikationer, engagement og vedholdenhed.

Hjertelig tillykke til dig, Trine!